Το κίνημα Slow Food με 80.000 μέλη επιδιώκει την προστασία των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας που χάνεται.
Δεύτερη αρχή επιχειρείται στην Ελλάδα

Της ΘΑΛΕΙΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗ
«Οταν μια γυναίκα μαγειρεύει, κανείς δεν της χαμογελά και δεν της λέει
ευχαριστώ. Ούτε υπάρχει κανένας ενθουσιασμός γύρω από το πιάτο που
έχουμε σερβιρισμένο μπροστά μας. Στη μεσογειακή Ευρώπη διατηρούμε ακόμη
κάποια παράδοση γύρω από το φαγητό. Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε
να βιώσουμε την τρυφερότητα γύρω από ένα γεύμα. Ο πολιτισμός που το
χάνει αυτό, γίνεται πραγματικά πολύ φτωχός» … Τα λόγια ανήκουν σε έναν
άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία της τέχνης του
φαγητού, στο δικαίωμα όλων στην απόλαυση της τροφής που παράγεται με
κόπο και καταλήγει στο πιάτο μέσα από μια διαδικασία βασισμένη σε βαθιές
παραδόσεις που κινδυνεύουν να χαθούν, ισοπεδωμένες από τη βιομηχανία
του φαστ φουντ και της βιομηχανοποίησης της τροφής, από την παραγωγή έως
την κατανάλωσή της.http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_1_14/05/2012_441965
Nessun commento:
Posta un commento